گزارش هفته پژوهش مدرسه الزهراء(سلام الله علیها) همدان
به نام پروردگار مهربانی که دعوت به دانستن را سرلوحه ی رسالت فرستادگان خویش قرار داد.
هفته پژوهش با طرح کلام پربار امیر المؤمنین(علیه السلام): «لاعمل کالتحقیق»و با امید تحقق آفرینش آثار و نظریات علمی آغاز گردید.
در هفته پژوهش با همکاری معاونت پژوهش وکانون مدرسه الزهراء(سلام الله علیها) جهت شناسایی پژوهشگران فعال و افزایش انگیزه پژوهش در بین طلاب و تشویق ایشان برنامه های ذیل اجرا گردید:
نواختن زنگ پژوهش با حضور مدیریت محترم مدرسه الزهراء(سلام الله علیها)،خانم افشین زاد
هفته پژوهش ، زمان مناسبی است برای سر دادن شعارهای کاربردی پژوهش و ایجاد شور و شوق پژوهش ، به این منظور در روز اول هفته ی پژوهش ، زنگ پژوهش توسط استاد افشین زاد با سخنان ایشان درباره اهمیت پژوهش و پژوهشگری در جمع اساتید و طلاب حوزه به صدا در آمد . و در طی این برنامه معاون پژوهش بار دیگر رویکرد جدید پژوهشی مرکز مدیریت را مطرح نموده بر لزوم شرکت در کلاس های کارگاهی مقاله نویسی و پایان نامه نویسی تاکید کرد. این دوره کارگاهی مدتی است طلابی که در صدد تدوین تحقیق پایانی یا مقاله پایانی هستند با حضور استاد احمدی برگزار می گردد.
دیدار با استاد نویسنده خانم اسدبیگی
در هفته ی پژوهش دیداری با نویسنده و پژوهشگر، خانم نسرین اسدبیگی صورت گرفت. ایشان از اساتید موفق و محبوب در دروس فقه و اصول فقه، راه یافته به مرحله کشوری المپیاد اساتید، در رشته ادبیات عرب و فقه واصول، استاد داور و راهنمای تحقیق پایانی می باشد، که علاوه برتدوین مقالات چاپ شده کتاب نفیسی با عنوان « مبانی فقهی انقلاب اسلامی مبتنی بر اندیشه ی امام خمینی (ره)» تألیف نموده اند.
استاد اسدبیگی پس از ایراد خطبه، درباره فعالیتهای تحقیقی و اهمیت مکتوب نمودن مطالعات و قلم زدن، صحبت نمود.
در ادامه مطالبی درباره تلاششان برای تالیف کتاب و محتوای کتابشان مطرح نموده طلاب را به انجام فعالیت های علمی – پژوهشی با توکل بر خداوند سبحان، تشویق نمودند و بر لزوم استقامت و تلاش در این راه سعادت بخش به نیت قرب خدای مهربان تاکید کردند.
درپایان هدیه ای به ایشان تقدیم گردید
معرفی هسته های پژوهشی و تقدیر از گروه های فعال
در ابتدای مراسم معاون پژوهش، نحوه تشکیل هسته های پژوهشی وفعالیت ایشان را توضیح داد و طلاب را به تشکیل هسته های جدیددعوت کرد.
سپس ایشان، مقاله یکی از هسته های پژوهشی با عنوان « تجزیه و ترکیب و واژه شناسی سوره کوثر» با راهنمایی خانم مبارکی از اساتید نمونه صرف و نحو واز اساتید راه یافته به مرحله کشوری المپیاد اساتید، رشته ادبیات عرب و تفسیر ، جهت ارزیابی به مدیریت استان ارسال گردید، را معرفی کرد.
در ادامه خانم غیاثی از استاد محترم هسته، خانم مبارکی نوین و اعضای محترم ؛خانمها حمزه و سرمدی اقبال جهت بیان توضیحاتی درباره تحقیقاتشان، دعوت نمود.
درپایان با اهداء جوایزی از آنها تقدیر به عمل آمد.
برگزاری نمایشگاه آثار پژوهشی اساتید و طلاب مدرسه علمیه الزهراء(سلام الله علیها)
مدرسه الزهراء(سلام الله علیها) به لطف ایزد منان، اساتید توانا و با اخلاق بسیاری تربیت نموده که در حوزه های مختلف استان و حتی مدرسه معصومیه قم، مشغول فعالیت در عرصه های آموزشی، پژوهشی و تبلیغی هستند که صاحب آثار درخشانی از جمله مقاله و کتاب نیز می باشند.
در این راستا، به منظور معرفی ایشان و افزایش انگیزه پژوهشی در طلاب ، نمایشگاهی از آثار پژوهشی اساتید و طلاب موفق مدرسه الزهراء(سلام الله علیها)، برگزار گردید.
دیدار با طلبه نویسنده، خانم دکتر فاطمه فیاض خو
خانم فیاض خو از طلاب با اخلاق و موفق در عرصه پژوهش هستند ایشان علاوه بر اینکه در رشته دانشگاهی خویش صاحب دو کتاب و مقالات پذیرفته شده در ISI هستند در حوزه معارف دینی نیز آثار علمی خوبی تدوین نموده اند.
معاونت پژوهش با هدف تقدیر از زحمات ایشان و ترغیب طلاب به فعالیت های تحقیقی، از ایشان دعوت نمود تا در رابطه با کتابشان، مطالبی را بیان نمایند.پس از اتمام کلامشان، هدیه ای به ایشان تقدیم شد.
نشست علمی– پژوهشی با حضور حجت الاسلام و المسلمین رضا بهرامی باعنوان «استعمار نوین و قرارادادهای بین المللی»
به منظور آشنایی خواهران طلبه در زمینه استعمار نوین،که قراردادهای بین الملی و از جمله افای تی اف یکی از اشکال آن است، نشست علمی-پژوهشی با حضور حجت الاسلام و المسلمین بهرامی، مدرس حوزه های علمیه ، روز چهارشنبه درسالن جلسات برگزار گردید.
ایشان با بیان اینکه کنوانسیونهای بین المللی همچون افای تی اف قدرت بزرگی برای کنترل دیگر کشورها در دست کشورهای استعماری است افزود: این کشورها هر موقع بخواهند از این کنوانسیونها به عنوان یک ابزار قدرتمند و قوی استفاده میکنند و از طریق آنها هر کشوری که بخواهند ارتقا و یا برخورد میکنند.
حجت الاسلام بهرامی توضیحات مفصلی درباره تاریخچه استعمارو اشکال قدیمی و نو و فرا نو آن، دادند .سپسبه صورت ویژه مباحثی پیرامونقرارداد افای تی اف مطرح نمودند و در انتها با بیان اینکه کنوانسیونهای بین المللی همچون افای تی اف، قدرت بزرگی برای کنترل دیگر کشورها در دست کشورهای استعماری است افزود: این کشورها هر موقع بخواهند از این کنوانسیونها به عنوان یک ابزار قدرتمند و قوی استفاده میکنند و از طریق آنبا هر کشوری که بخواهند برخورد میکنند.
ایشان با اشاره به اینکه عربستان و اسرائیل دو عضو ناظر افای تی اف هستند و آمریکا نیز در راس آنها قرار دارد افزود: ما چگونه میتوانیم قبول کنیم کسی که هدفش بستن تمام دریچههای معیشت مردم کشورمان است به ما کمک میکند در هر حال ما با قرار گرفتن در زیر پرچم افای تی اف زمینه را برای کنترل خود در اختیار آمریکا و هم پیمانانش قرار میدهیم.
نشست علمی– پژوهشی با حضور حجت الاسلام و المسلمین سیدآقا حسینی،با عنوان« بازآفرینی مفاهیم نظری انقلاب اسلامی »
حجت الاسلام والمسلمین سیدآقا حسینی، از اساتید محقق و پژوهشگر هستند که سخنان ایشان، همواره آفرینشی نو از مباحث علمی است و این بار به طرحی نو از واژه های انقلاب پرداختند.
باتجه به اینکه کلمه انقلاب از از قلب گرفته شده با واکاوی این واژه، وارد بحث شده و درباره جایگاه قلب در حیات بشر گفتند:زمین هم قلبی دارد و200 سال است که تحقیقات دانشگاه های بزرگ دنیا پیرامون یافتن موقعیت آن است چون عقیده دارند که اگر کسی قلب جهان را بگیرد بر تمام جهان می تواند حکومت کند و توانمندی های او افزایش می یابد.
ابتدا گمان می کردند فرانسه، قلب جهان است و بعد گفتندکشورهایی که کنار دریا هستند قلب جهان هستند سپس در مطالعات قرن بیستمبه این نتیجه رسیدند که قلب جهان در خاورمیانه و فلسطین است و ایران هم گوشواره های آن است و به همین دلیل90 % جنگ ها در خاورمیانه و ایران بوده است.